Please visit the site again using one of the following browsers.
UPTION'ın yeni yüzüyle tanışmaya hazır mısın? Hadi, yeni neler var hep birlikte bakalım!

Yepyeni UPTION Karşınızda!

UPTION YENİLENDİ !

Uluslararası para transferi platformu UPT, 2020 yılında ürettiği UPTION projesiyle, bu alanın en önemli ödül organizasyonlarından PSM Awards 2020’de “En İnovatif Ürün, Hizmet, Proje” kategorisinde ödül kazanmıştı. Müşteriye özel IBAN veren tek mobil uygulama olan, yurt içi ve yurt dışına isme, hesaba veya karta 7/24 para transferi yapılmasına imkan sağlayan ve bünyesinde “Avrupa Hesaba Transfer”, “Nakit Çek”, “QR Ödeme Tahsilat”, “Mesajla Para İste” gibi bir çok özelliği barındıran ve piyasa sürüldüğü günden bugüne sürekli gelişmeyi ve daha geniş kullanıcı kitlelerine daha inovatif çözümler sunmayı kendine görev edinmiş UPTION uygulaması, yepyeni özellikleriyle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Yenilenirken ve gelişirken kullanıcı deneyimlerini göz önünde bulunduran ve bu çerçevede inovasyonlarını gerçekleştiren UPTION’ın yepyeni özellikleri sayesinde hali hazırda dünyanın tam 176 ülkesine para transferi yaparken artık çok daha az vakit harcayacak ve işlemlerinizi oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz. Ayrıca UPTION bünyesinde gerçekleştirilen tüm bu yenilikler çerçevesinde gelişmiş ve kullanıcı dostu bir arayüz de sizleri bekliyor. Dilerseniz gelin, uygulamanın yeni özelliklerine hep birlikte bir göz atalım ve bu özellikleri daha yakından tanıyalım.  

1. UPTION Kart

Belki de en önemli inovasyonumuz olarak öne çıkan UPTION Kart ile başlamak istedik. UPTION Kart tüm dünyada kullanılabilen, EUR, TL veya USD hesaplarına bağlanabilen ve istenildiği zaman değiştirilebilen bir ön ödemeli temassız karttır. UPTION Kart ile yurt içinde, yurt dışında her yerde güvenli harcama yapabilirsiniz. Dilerseniz UPTION Kart’ın tüm özelliklerinden ve ayrıcalıklarından bahsedelim.

2. Yurt içi ve yurt dışında, internette güvenle harcama yapabilirsiniz.

Piyasadaki tüm kartların alışveriş yapabilme özelliğini taşımasıyla beraber, ek olarak yurt dışı harcamalarınıza da olanak sağlar. UPTION Kart’ın EUR, USD veya TL hesabına dilediğiniz zaman bağlandığını ve değiştirilebildiğini söylemiştik. Buna bir örnek vermek gerekirse; EUR geçerli bir ülkede harcama yaptığınızda, halihazırda TL’de bulunan hesabınızı EUR hesabına bağlayabilir ve kur çevrim farkından etkilenmeyerek tasarruf edebilirsiniz. Bu durum da sizlere yurt dışında yapılan alışverişler için epey avantaj sağlıyor.
UPTION Kart ile alakalı diğer avantajlarımız ise yurtdışından gelen vatandaşlar ve yabancı uyruklu olup Türkiye’de ikamet edenler için. Örneğin, ülkemizde ikamet eden yabancı uyruklu bir vatandaşsanız; paranızı bozmak ve kur çevrimi ile uğraşmak zorunda olmadan UPTION USD veya EUR hesaplarınız ile UPTION Kart’ı kullanabilirsiniz. Tüm bunların dışında, sahip olduğunuz UPTION Kart sayesinde yurtdışından gelen parayı şubeye gitmek zorunda olmadan, tüm ATM’lerden kolayca çekebilir ve harcayabilirsiniz. UPTION Kart’ınızı kolayca edinebilir ve bu ayrıcalıklardan faydalanmaya başlayabilirsiniz.

3. Sanal Kart

Uygulama içerisinden kolayca Sanal Kart oluşturulup, kullanılmaya başlanabilir, fiziksel kart başvurusunda bulunulabilir.

Sanal Kart Nedir?
Fiziki karttan farkı, bu kart türünün sadece internet ortamında bulunmasıdır. Tabii fiziksel kartta olduğu gibi bir CVC Kodu, kart numarası ve son kullanım tarihi gibi bilgiler de içermektedir. En önemli özelliği bu kartın limitinin sizin tarafınızdan belirlenmesidir. Bununla bağlantılı olarak Sanal Kart’ınızı oluşturup, limitinizi belirleyip, alışverişinizi yaptıktan sonra içindeki parayı dilerseniz tekrar sıfırlayabilmeniz, kartın önemli bir avantajı olarak ön plana çıkmaktadır.
Kartınızı başvurusunu yaptınız ve gelmesini beklerken harcama yapmanız mı gerekti? UPTION ile bu sorun değil. Hemen uygulama içerisinden bir Sanal Kart oluşturabilir ve harcamalarınızı yönlendirebilirsiniz. Ayrıca Sanal Kart ile alışveriş yaparken sizden herhangi bir hesap bilgisi talep edilmediğinden hızlı ve güvenli bir şekilde alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.  
Tüm bunlarla beraber Sanal Kart’ınızı fiziksel kart başvurusunda bulunmadan da oluşturabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

4. Kart kullanım ücreti yoktur.

Kart kullanım ücreti ödemeye son! Yasal olarak kart kullanım ücreti, bankaların veya kurumların bir takım işlemcelerinin maliyetlerini kullanıcıya yansıtarak onlardan aldıkları yıllık bedeldir. Bu bedel genel olarak tüm kurumlar tarafından alınmakta olup, bazen can sıkıcı boyutlara ulaşabilmektedir. Ancak UPTION Kart’ta kart kullanım ücreti ödemezsiniz. Bu da sizlere diğer kartlara kıyasla bir tasarruf olanağı sağlar. Kart başvurunuzu ücretsiz şekilde oluşturabilir ve kullanım ücretini düşünmeden özgürce harcamalarınızı yapabilirsiniz.

5. Karta özel belirlenebilen limit kadar harcama yaparak kartın kontrollü kullanımı sağlanabilir.

Zaman zaman harcamaları kontrol edebilmek zordur. İstek dışında limit arttırımı, limit aşımlarında kontrolsüzlük gibi bir çok noktada kullanıcılar mağdur olabilmektedir. Bununla birlikte harcamalarınızı yönetebilmenin önemli yollarından biri de kontrollü harcama yapabilmektir. Bu sebeple karta özel belirlenen bir miktar, harcamalarınızın kontrolünde sizlere fayda sağlayabilir. Bu miktarı kendiniz de belirleyebilirsiniz. Limit aşımı derdi olmaksızın alışveriş yapmak hep bütçenize destek olabilir, hem de güvenli bir şekilde alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. UPTION Kart tüm diğer özelliklerinin yanı sıra sizlere harcamalarınız üzerinde kontrol sağlamayı vaat etmekte.

6. Bütün ATM’lerden para çekilip yatırılabilir.

Para çekme, yükleme ve gönderme süreçleri, göndereceğiniz kurumun ATM’sinin bulunmadığı yerlerde oldukça zorlayıcı süreçler olabiliyor. Ancak merak etmeyin; UPTION Kart’ın sizler için bu süreçlere de bir çözüm getiriyor. ATM’leri dolaşmaya ve göndereceğiniz kurum ile uyumlu ATM aramaya son! Tüm ATM’ler emrinize amade. UPTION Kart ile kurum farketmeksizin tüm bankaların ve kurumların ATM’lerinden para çekip yatırabilirsiniz. Bu sizlere hem zaman tasarrufu hem de yapacağınız işlemlerde esneklik sağlayacaktır.

7. Para Yükleme

UPTION’a para yüklemek kolaylaşıyor, dolayısıyla yurt dışına para transferi yapmak da kolaylaşıyor. Bütün ATM’lerden para yükleyenek, yurt dışına para transferi anında gerçekleştirebilir.
Bütün ATM’lerden işlem yapabilmenin bir avantajı olarak, yurt dışına para transferinin anında gerçekleşmesi de ön plana çıkıyor. Yurt dışına para transfer süreçlerini kolaylaştırmayı hedefleyen UPTION’ın yeni ürünü olan UPTION Kart’ınızı kullanarak tüm ATM’lerden para yükleyebilir-çekebilir ve yurt dışına para gönderim süreçlerini hızlandırabilirsiniz. Günümüz en büyük gerekliliklerinden olan  hız, esneklik ve kolaylık sizlere UPTION vasıtasıyla bir arada sunulmakta.

8. Avrupa Hesabı

SEPA IBAN sayesinde UPTION müşterileri olarak artık Avrupa bölgesine ait bir IBAN sahibi oluyorsunuz ve bu sayede Türkiye ve Avrupa’da SEPA bölgesinde bulunan ülkeler arasında para transferi gerçekleştirirken SWIFT sürecine mecbur kalmıyorsunuz. Sahip olduğunuz SEPA IBAN sayesinde bu bölgeyle yapacağınız maddi işlemleri çok daha ucuz ve çok daha hızlı bir şekilde UPTION üzerinden gerçekleştirme imkanına sahip oluyorsunuz. Türkiye’de artık kullanımda olmayan PayPal teknolojisinin bir alternatifi olarak da gösterilebilen SEPA IBAN, freelance çalışanlar ve yurt dışıyla ticari bağlantıları bulunan müşterilerimiz için oldukça önemli çözümler sunuyor.

9. Mobil Yükleme

Bu yepyeni özelliğimiz sayesinde artık dünya üzerinde bulunan tüm ülkelerde GSM operatörlerine mobil bakiye/kontör yükleme işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Bir örnek vermek gerekirse, dünyanın her neresinde olursanız olun, ailenizin ve sevdiklerinizin GSM operatörlerine UPTION aracılığıyla tek tıkla bakiye yüklemesi yapabileceksiniz. Aynı şekilde aileniz ve sevdikleriniz de bu işlemi UPTION üzerinden kolayca gerçekleştirebilecek. Sözgelimi, sevdiklerinizle irtibatınız bir an için bile kopmasın diye, UPTION hep yanınızda.